Smetanové rizoto na bazalce 40Kč/20Kč
03.10.2012 18:16
Recept na rizoto
Celkem: 40Kč
Porce: 20Kč
Díky tomuto receptu můžeme využít zbylé kousky kuřecího masa, například z receptu pečené kuře, které je škoda vyhodit. Je zpracován do velmi lahodné formy. 2 porce. Podívejte a vyzkoušejte!
K receptu potřebujeme |
||||
Kousky kuřecího masa | 0 | Kč | ||
(z předchozích receptů) | ||||
Provensálské koření | 0,5sáčku | 12 | Kč | |
Smetana na vaření | 250ml | 14 | Kč | |
Rýže | 2 sáčky | 10 | Kč | |
sůl, máslo | 5 | Kč | ||
celkem | 41 | Kč | ||
Příprava receptu |
||||
Uvaříme rýži dle návodu na obalu | ||||
Kuřecí maso (již uvařené,upečené z minulých receptů) nakrájíme | ||||
na drobné kousky | ||||
Na pánvi rozpustíme kousek másla a přidáme kuřecí, osolíme | ||||
a přidáme provensálské bylinky | ||||
Lehce osmažíme a ztlumíme plamen. Poté za neustálého míchání přilejeme | ||||
smetanu.Chvíli ji necháme ohřát. | ||||
Rýži si přichystáme do hrnce. Jestli byla v sáčcích, tak ji vyděláme ze sáčků | ||||
Rýži zalejeme směsí z pánve a přidáme ještě kousek másla pro zjemnění. | ||||
Dobrou chuť! |
Tip k receptu
Maso bylo použito z receptu pečené kuře