Smetanové rizoto na bazalce 40Kč/20Kč

03.10.2012 18:16

Recept na rizoto

Celkem: 40Kč

Porce:    20Kč

Díky tomuto receptu můžeme využít zbylé kousky kuřecího masa, například z receptu pečené kuře, které je škoda vyhodit. Je zpracován do velmi lahodné formy. 2 porce. Podívejte a vyzkoušejte!

 

K receptu potřebujeme

     
         
Kousky kuřecího masa 0
(z předchozích receptů)    
         
Provensálské koření 0,5sáčku 12
         
Smetana na vaření 250ml 14
         
Rýže    2 sáčky 10
         
sůl, máslo   5
         
         
celkem     41
         

Příprava receptu

       
         
Uvaříme rýži dle návodu na obalu  
         
Kuřecí maso (již uvařené,upečené z minulých receptů) nakrájíme
na drobné kousky      
         
Na pánvi rozpustíme kousek másla a přidáme kuřecí, osolíme
a přidáme provensálské bylinky    
         
Lehce osmažíme a ztlumíme plamen. Poté za neustálého míchání přilejeme 
smetanu.Chvíli ji necháme ohřát.  
         
Rýži si přichystáme do hrnce. Jestli byla v sáčcích, tak ji vyděláme ze sáčků
         
Rýži zalejeme směsí z pánve a přidáme ještě kousek másla pro zjemnění.
         
Dobrou chuť!      

Tip k receptu

Maso bylo použito z receptu pečené kuře